9 de juny 2008

CAMPIONAT DEL MÓN VANCOUVER 2008

JAVIER GÓMEZ NOYA campió del món de triatló de distància olímpica amb molta autoritat respecte els seus adversaris. El podi va està completat pel neozelandès Bevan Docherty i el suís Reto Hug. Noya va dominar la prova de principi a fi sortint en les primeres posicions de l'aigua, no deixar formar cap escapada i rematant la feina en la carrera a peu final on en aquests moments té pocs rivals en el món que li puguin fer ombra. Raña va acabar a la 19ª posició i Ejeda en ls últimes posicions de la carrera.
En categoria femenina en canvi va haver-hi sopresa ja que la britànica Helen Tucker va guanyar
la medalla d'or després de realitzar una escapada espectacular amb Sara Haskins (EEUU) que els va permetre arribar a boxes amb més de 2' respecte el pilot perseguidor on estava la portuguesa i gran favorita Vanessa Fernandes, que degut a les condicions climatològiques (11º la Tº de l'aigua i menys de 15º a l'exterior) va acabar a la 10ª posició.

La resta de la participació espanyola tan en categoria elit femenina i sub-23 va ser molt discret i pobre. Mirant els resultats del Mundial i europeus França, Gran Bretanya (sobretot) i Alemania són les grans potències a falta de l'absència dels Australians que s'estant preparant específicament pels JJOO de Pequín, ja que obtenen bons resultats en totes les categories ocupant places d'avanguardia en cadascuna d'elles per lluitar per les medalles. S'ha de dir que si Espanya no tingués el Noya és un país nivell baix en el conjunt global, pel que fa a resultats.