4 de maig 2010

TRIATLÓN DE FUENTE ÁLAMO

Dissabte dia 01 de maig es va celebrar una nova edició del famós Triatlón de Fuente Álamo, una de les proves amb més nivell de l'estat Espanyol amb la majoria del Top Ten nacional.

Els guanyador d'aquesta edició van ser: en categoria femenina Radka Vodickova (C.N. Reus-Ploms) i a la masculina l'Irlandès Gavin Noble per davant del retornat Ivan Raña (Triatlón Arcade Infohouse Santiago).

Com sempre els Merodio Brothers van ser-hi pressents, acompanyats aquest cop pels joves Carles Garcia i en Sergi Pi.

Us deixo amb la crònica d'en Sergi Martinez

-"Dia 30 d'abril son les 9 del matí, Sergi Pi, Carles Garcia, Kate Kidger, David i Sergi Martínez, sortim de Barcelona camí de Fuente Álamo (Murcia), ens esperaven aproximadament unes 7 hores de viatge. Prueba superada!!! A les 16h de la tarda, arribem al pavelló del poble. Durant 2 dies dormirem i menjarem aquí.

La carrera es distribuirà en 4 sortides. Hem tingut sort i els 4 nois estem a la primera sortida d'homes "sortida élit". Fem repostatge en el super. Un consell, la propera vegada que us trobeu en el dilema: Isostar o Bebida isotònica "marca blanca" supermercados "Arbol", penseu que no us ve de 0'50 cèntims, !!Puto Asco!!!

Com sempre el dia previ reconeixem el circuit de bici, les zones de boxes i natació, i fem un lleuger rodatge a peu per tornar a estirar les cames i perdre la rigidesa del viatge.

Noche placida. Taps per les orelles gentilesa de David.S.A. Dia de la prova;. com sempre el poble obsequia als triatletes amb la possibilitat de dormir a la pista del pavelló. A l’hora ens facilita els 3 àpats del dia de manera gratuïta, tot un luxe!!! Tickets de la organització en la mà, esmorzar, rodatge en bici, suau natació a la piscina del poliesportiu, recollida de bicis i novament a dinar.

Una breu estona de relax i ens preparem per anar a buscar els busos que ens portaran a la platja de Mazarrón, per iniciar la prova.

A les 17h sortida de les noies, poc més de 100 noies (un nivell mooolt alt), entre elles la Kate. La natació de les noies es va estirar ràpidament i les diferencies a l'aigua eren fàcils de veure des de la platja.

A les 17:15h 1ª sortida masculina. Com va sent habitual la natació compte amb mes de 750 metres, la bici consta amb 24km amb un port de muntanya de 10km i la carrera a peu supera els 5km. Els 2 Sergi, sortim gairebé junts de l'aigua, a 5 sg un de l'altre, entre 50sg i 1 minut surten, Carles i el David, (Nota: Carles canviat el neoprè!!!).
Es forma un grup capdavanter en la natació. L'irlandés Noble, Iván Raña, Xavi Llobet i Ricardo Hernández. Per darrera, Carnevalli, Fernandez-Cortés, Elgezabal, entre altres. Darrera d'ells el 3er grup amb Rafa Madrid, Jordi Gimenez,...i jo entre altres. Una tromba d'aigua va caure iniciada la prova, 40 minuts després de l'inici de la mateixa. Va ser breu, però queien unes gotes que feien por, com “canicas”, semblaven pedrades en tocar la pell. Per sort la pluja dura poc mes de 10 minuts. A cadascú ens va agafar en diferents punts de la bici. En el meu cas va iniciar acabant la pujada i començant la baixada i ja en recta la pluja més bèstia. Només al meu grup, van haver 3 caigudes, cal dir que les 3, dels mes joves del grup que arriscaven més que la resta, cap caiguda greu pels triatletes. Aquaplanings de moto GP.

Arribem a Fuente Alamo i comença la carrera a peu, en el meu cas les sensacions bones, però no hi havia ni un coix, així que només puc avançar a 4 a 5 triatletes del pelotón, més els 3 que havien sortit darrera meu en boxes. Sempre que faig aquesta carrera em desconto i no consegueixo saber la posició que ocupo mentre estic corrent. Pensava que anava el 15, finalment Vaig acabar en 20ª posició, mooolt content!!! i més en una carrera amb tant nivell i després d'una temporada 2009 molt dolenta i marcada per la falta d'entreno i el genoll de vidre.

La següent en arribar a meta va ser la Kate, en 26 posició femenina. Tot i fer molt bona carrera, ella mateixa reconeixia el nivell de la prova. Normalment al circuit català acaba entre les capdavanteres. El següent en meta es el David, acaba prop de la 70a posició, a ell la tromba forta el va agafar en la baixada i va provocar un tall en el grup, llàstima!!. El Carles, que no té perdó de Deu, portava un neopré de surf (si de surf,....no comments), evidentment no es el mes adient. Me han llegado voces que va arriscar en la baixada tot i ploure galledes d'aigua, Arriba a meta prop del 100. El Sergi Pi, portava el dorsal 195, no va poder triar una bona posició en la sortida de l'aigua i va rebre més hòsties del compte, en un segment que domina molt bé. En bici va perdre alguns grups. Cal dir que vem estar contant els km que porta en bici aquesta temporada i queda justificada la pèrdua de posicions, no falta qualitat, falta entreno. Finalment acaba sobre el 190, tot i que no ho recordo exactament.

Acabada la carrera massatges, maduixes en l’avituallament, fruits secs, síndria, de tot!!! Per acabar, entrega de Premis al mas puro estilo Hollywood y reconeixement als prop de 100 voluntaris que col.laboren en la proba, Gràcies!!!. Com la resta d'anys a la nit, música i festa al passeig del poble.

Ens veiem!!!

P.d: a la espera de nuevas aportaciones."-

Classificacions:

26 Kate K. Kidger (18a ABF)

19 Sergi Martinez (16è ABM)

55 David Martinez (45è ABM)

76 Carles Garcia (7è S23M)

139 Sergi Pi (13è S23M)

Equip Masculí 6è calssificat

Felicitats a tothom per aquests grans resultats en una prova de tant nivell!!