16 de maig 2010

TRIATLÓ SOCIAL 2010

Crònica social
-"Era dissabte de bon dematí que ens llevàvem, amb no poca son, per marxar camí l'Argentera. En Mauri no s'havia portat massa bé durant la setmana i presagiava un dia canviant amb plugetes aquí i allà del país. Res feia pensar el contrari amb el ruixat caigut durant la nit i les corbes del coll de la Teixeta se’ns insinuaven perillosament al cap. Però el social és sempre objectiu de temporada i ni les pluges ni els quantiosos peatges eren motius suficients per resistir-nos als encants del Baix Camp. I a la fideuà!

Camí a l’Argentera el dia s’aixecava i el sol començava a lluir amb força. Els núvols brillaven per la seva absència i el dia complicat amb el que ens havíem llevat es convertia en una excel•lent jornada per dur a terme el nostre esport.

El triatló estava a punt de començar i els membres de la secció anàvem arribant al pantà sense les presses de les competicions oficials. Una vegada preparats i després de l’habitual xerrada informativa comandada pel fidel organitzador, participant i fill pròdig de la població Roger Besora, ens tiràvem a la congelada aigua del pantà (15ºC) per completar un dels triatlons olímpics més durs de la temporada.

Tres voltes amb un total de 1700m nedats permetien a Andrés Suárez i, poc després, Javier Catasús distanciar-se considerablement de la resta de membres de la secció que encara nedaven quan ells començaven el tram ciclista.

Cadascú al seu ritme, la gent sortia de l’aigua i es pujava a la bici per afrontar els 36 quilòmetres de dures rampes del coll de la Teixeta fins a Porrera; per llavors donar la volta i tornar al pantà en un intrèpid descens d’aquest de corbes massa tancades i “cunetes” massa pronunciades.
Sense gaires canvis de posició, els triatletes arribàvem a boxes per deixar les bicis i iniciar les tres voltes de tres quilòmetres pel voral del pantà. L’Andrés seguia davant de tot amb un Javi al darrera que, després d’un molt bon ascens al port, havia perdut algun segon a la baixada. Per darrera anava jo (Ferran) que començava a córrer amb força sense saber si podria caçar al Cata. Tot seguit venia el pipiolo Òscar que, després d’un bon tram ciclista amb mi, s’havia despenjat una miqueta en la baixada. A continuació venia el Marc, el Joan Francesc (que es reservaria i faria només dues voltes de córrer), crec que el Siquem, el Roger (després d’un descens a “tomba oberta” ), el Carles Matas, el Pasqual, la nostra única competidora femenina la Mercè... fins a l’Emilio que tancava la carrera amb cara de patiment. Sort dels avitualladors que ens refrescaven amb aigua, taronges i plàtans que feien més suportable la caloreta que ja feia.

L’Andrés acabava la cursa en primera posició i es consolidava com el fidel deixeble del nostre vocal David (que s’havia conformat amb realitzar únicament el tram de bicicleta). Després arribava jo que havia aconseguit caçar al Catasús, el Javi, el Marc, l’Òscar, el Carles, el Siquem, el Jonathan, la Mercè, el Pascual i el Miquel Àngel.

Fent només una part de la carrera arribaven el Joan Francesc, el Roger, l'Emilio i un Vicente que, com si fós un triatló d’època, va venir vestit com els triatletes dels 90’s!

Havent-nos guanyat el dinar tocava anar a materialitzar-lo en forma de fideuà. El President del club Ramon Geli, que ens havia donat suport des de bon matí, ens hi acompanyaria tot gaudint de l’esplèndid ambient de secció del Club Natació Catalunya"-

by Ferran Barceló.

Classificacions

1 Andrés Suarez 2:15:05 (1r ABM)

2 Ferran Barceló 2:17:36 (2n ABM)

3 Javier Catasús 2:19:56 (1r V2M)

4 Marc Majòs 2:26:00 (3r ABM)

5 Oscar Rodriguez 2:27:22 (1r JNM)

6 Carles Matas 2:35:28 (2n V2M)

7 Siquem Vivancos 2:37:03 (1r V1M)

8 Jonhatan 2:41:50

9 Mercé Asensio 2:42:25 (1a ABF)

10 Pascual Collado 2:56:34 (2n V1M)

11 Miquel A. Simon 3:02:40 (3r V2M)

DNF Emilio Ferrer (V2M)

DNF Joan F. Campos (V1M)

DNF Roger Besora (V1M)

DNF Vicente

Gràcies a tots per fer-ho possible un altre any!!!!