20 de maig 2008

Triatló de St. Feliu (1a prova dels Tri-Trials)



Està vist que l’únic remei per acabar amb la sequera era començar la temporada de triatló, potser la teníem que haver començat molt abans i no haguessin hagut discussions sobre el transvasament ni dels famosos vaixells (ex-transports de residus tòxics) amb aigua des de Tarragona.

Desprès de sortir un pel tard de BCN (els triatletes d’ara van amb moto i sense bicicleta) marxàvem cap al SBR de Mataró ja que teníem que fer un parell de comandes abans d’anar cap a Sant Feliu, el cel ja amenaçava amb pluja, i desprès de perdre’ns una mica i d’unes petites discussions entre pilot i copilot fem acte de presència al SBR. Gràcies al bon servei que sempre donen, el viatge no va servir-me de res perquè el material que havien de tenir, evidentment no hi era, cabreig general, renecs i desprès de perdre el temps tots a corra cuita cap al Triatló, amb una petita visita turística, i de pagament (dos peatges més) més renecs, tornem a agafar la bona via cap a Sant Feliu.

Per desconsol de l’Eloi, fa més o menys bon temps a la zona de la prova. Sortida a les 15h de les noies i els no federats. Bona actuació de les nostres noies, que van fer tota la cursa amb sec.

Segona sortida, geriàtric (aquí present) més quitxalla i algun independent federat, a la sortida ja es veien uns núvols molt negres per sobre del sector ciclista...ens ho mirem amb preocupació. PAM!!! Sortida, sensacions fatals -“m’ofego!!!”-, tinc un tipus davant que no neda recta ni que el matin...em foto d’hòsties amb ell fins el gir de la segona boia, desprès a peus, sensacions de -“vaig l’últim!!”-... transició normal i cap amunt, fins aquí tot bé a la segona baixada direcció Tossa...1, 2, 3...gotes...1000, 10000, 1 cubell, 10 cubells... “no hi havia sequera?”- ...la gent ja més que disputar la prova era intenta no fer puenting sense cordes barranc a vall, la carretera es converteix a trams en rius, la bici no frena gens...Aconseguim arribar a boxes i comença la cursa a peu, deixa de ploure...Surto cagant llets i com que anem molt separats només aconsegueixo passar a 4, l’últim a l’esprint final...

La tercera sortida ja rodava, però ells només farien la natació i dues voltes al circuit de córrer, anul·lada la bici per perillositat...”paripe” dels cracks i resta d’absoluts (i un parell de veterans que es veu que no tenen la consciència de que ja són vells). Participació de la resta d’integrants de la secció.

Aquí teniu la crònica de l'Eloi:

"La 3ª i última sortida on participaven tots els triatletes absoluts federats més 2 veterans il·lustres va començar amb retard degut a les modificacions del recorregut provocat pels canvis climatològics generats per un diluvi important a la costa gironina que va fer suspendre el tram ciclista i allargar el segment de carrera a 8,5km. Entre reunions i decidir si es repartien els diners dels premis o es tornava el preu de la inscripció i quan es començava la prova de sobte va arribar a la platja tots els residus del clavegueram de Sant Feliu amb algun animal mort com estrella i sorpresa pels triatletes. Un cop solucionat els problemes els jutges van donar el xiulet de sortida sense avisar i tothom a l'aigua. entrada neta i sense gaires cops perquè el ser pocs participants i que va haver-hi gent que va sortir despistada la cosa va anar bé. A partir d’aquí agafar el ritme i sortir el millor possible per afrontar els 8,5 km pel passeig i escullera de Sant Feliu. Però a mig camí del primer segment quan sortíem de l’última boia direcció a la platja el color de l’aigua del mar va canviar a marronós, la temperatura va pujar uns quants graus i la pudor va ser forta. Vam passar de nedar al mar a nedar per entremig de tota la merda de Sant Feliu. Només dir-vos que el meu estómac encara s'està recuperant.

La prova va està dominada de principi a fi pel triatleta olímpic Xavi Llobet guanyant amb autoritat per davant del nedador de Rubí Juan Antonio Calero i l'argentí-olotí Francisco Pontano."

Al final hi ha dues classificacions 1a i 2a sortida conjunta i Aquatló pels demés.

Triatló:

022 Andreu Raymond (6è V1M)

104 Mercé Asensio (13a ABF)

124 Erika Martinez (17a ABF)

Aquatló:

18 Eloi Moragues (ABM)

68 Santi Soley (ABM)

85 Josep Amram (ABM)

87 Youri Heinz (ABM)

?? Jofre Blesa (errada chip?) (ABM)

No hi som a la classificació per clubs, ja que només hi havia un home a la segona sèrie.

Firmat: "El abuelo cebolleta"