23 de juny 2008

COPA DEL MON

El Gallec Iván Raña s’ha classificat aquest dilluns en quarta posició en la Hy-Vee Copa del Mon de Triatló de Des Moines (USA). A falta de tan sols dos mesos pels Jocs Olímpics de Pekín 2008, Raña ha aconseguit el seu millor resultat del any, això fa créixer les expectatives de la selecció espanyola. L’australiana Emma Snowsill y el danès Rasmus Henning han pujat al més alt del podi.

Raña, campió del mon en 2002 y campió d’Europa en 2002 y 2003, ha demostrat que es trova en el bon camí cap a la seva tercera cita olímpica. El campió d’Espanya, que el passat 10 de juny va complí 29 anys, ha donat la cara en tot moment y ha lluïtat per la victòria casi fins el final.

El triatleta de Ordes (A Coruña) s’ha imposat a alguns dels grans favorits per a les medalles en els Jocs, cas del canadenc Simon Whitfield (que ha sigut cinquè) y del británic Tim Don (setsè). Raña, que ha invertit un temps d’una hora, 54 minuts y 41 segons en recórrer 1’5 km de natació en el Blue Heron Lake, 40 km de ciclisme y 10 km de cursa a peu, ha entrat en meta a tan sols 20 segons del guanyador, Rasmus Henning, que revalida triomf en Des Moines.

La segona posició ha sigut pel neozelandès Bevan Docherty, a 8 segons de Henning, y tercer ha estat el australià Greg Bennett, a 11 segons del guanyador.