6 de set. 2011

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TRIATLÓ - BANYOLES

Aquest passat dissabte dea 3 de setembre es va celebrar una nova edició del Triatló de Catalunya a la localitat Gironina de Banyoles. Com molts altres cops era el Campionat de Catalunya Absolut i per Categories.
Aquesta edició és va registrar un nou rècord de participants amb quasi 1000 inscrits (amb els problemes de massificació que això comporta).

També com és habitual la Secció hi va ser pressent amb una gran representació amb 20 triatletes de totes les categories.

Destaquem sobre tot al fabulós Equip Femení que tenim aquest any i que tantes alegries ens està donant, aquest cop l'Equip Femení format per la Kate, Alexandra, Mercé, Carol i Eva van assolir el Sotscampionat de Catalunya (les tres primeres) al col·locar a 4 de les 5 fèmines participants en les primeres 15 posicions de la classificació femenina. La Mercé Asensio va assolir la 2a plaça en la categoria de V1F, felicitar també a l'Eva Donat que s'estrenava a Banyoles aconseguint finalitzar la prova, sempre exigent com és aquesta.

En quan a l'Equip Masculí destaquem les actuacions de en Gabri Cardeñosa, en Ferran Barceló i en David Martinez que van aconseguir que quedéssim el 7ns per Equips al quedar els tres entre els 30 primers classificats. Tenim que dir que van tenir la inestimable ajut d'en Sergi Martinez que tot i no finalitzar la prova (per la seva preparació del Campionat d'Espanya Elit a Vigo) els va portar molt endavant en el sector de ciclisme, anant com un autèntic avió!!.

Felicitar també a en Javier Catasús 2n en la categoria de V2M i al inefable Josep L. Aran 3r en V3M.

Classificació Femenina:

6 Kate K. Kidger (4a ABF)

11 Alexandra Roucher (7a ABF)

13 Mercé Asensio (2a V1F)

14 Carol Valmanya (9a ABF)

67 Eva Donat (12a V1F)

Classificació Masculina:

21 Gabri Cardeñosa (17è ABM)

23 Ferran Barceló (19è ABM)

27 David Martinez (22è ABM)

71 Eloi Moragues (51è ABM)

111 Joan F. Campos (16è V1M)

144 Xavier Mertinez (104è ABM)


159 Javier Catasús (2n V2M)


170 Ramon de Juan (28è V1M)


293 Carles Matas (9è V2M)


512 Vicenç Valero (111èV1M)


561 Pascual Collado (126è V1M)


709 Josep L. Aran (3r V3M)


722 Jesús L. Andreu (26è V2M)


729 Miquel A. Carreras (475è ABM)

DNF Sergi Martinez (ABM)

Esperem ven aviat una crònica d'alguns dels protagonistes!!

Un altre fet desgraciat a sacsejat el món del triatló, al finalitzar la prova el Triatleta Alain Marot del Triathlon Catalan, va patir una parada cardiorespiratòria, va ser evacuat amb Helicòpter medicalitzat al Hospital on va morir al cap d'unes hores. Des de la Secció de Triatló del C. N. Catalunya volem donar el nostre condol als familiars i companys de l'Alain. Descansi em pau.

Voldria fer un apunt personal, últimament estan passant masses desgracies en el món del triatló i de les curses en general, que de vegades passen desapercebudes, particularment vaig estar en dues i això m'ha fet reflexionar sobre aquest fets, potser les últimes tendències de fa pocs anys del augment de practicants de Triatló sigui una de les variables. L'obertura d'aquestes proves a un públic més popular, gent que no fa esport sovint, però que li agrada el repte de fer un triatló, però que potser per desconeixement, no arriba el suficientment preparat a les competicions o tria una distància massa llarga per les seves possibilitats (qui no ha conegut algú que de cop i volta et diu que vol estrenar-se en un Ironman i només ho vol preparar en menys d'un any). Alguna cosa tindríem que fer tots, clubs, federacions, organitzadors per minimitzar el risc de que passin aquestes situacions.