17 de set. 2008

CAMPIONAT D'ESPANYA DE TRIATLÓ GRUPS D'EDAT

Un gran ambient de triatló es va viure aquest cap de setmana passat en el Campionat d’Espanya de Triatló Elit-Sub23 i Grups d’Edat, la població gallega de Ferrol va acollir una de les cites anuals més importants del triatló nacional, la ciutat que te al triatleta Gomez Noya com a ídol local es va bolcar amb els competidors durant tot el cap de setmana.

Crònica: -“ El dimecres dia 10 al migdia sortíem amb la super furgo cap a Burgos, primera parada del camí, per l’endemà continuar cap a Ferrol i així arribar descansats per poder disputar la prova de grups d’edat del dissabte. Desprès de fer la ruta per recollir als companys i carregar les bicis, l’Eloi, en Joan Francesc i jo marxàvem amb les il·lusions de fer un bon paper al campionat d’Espanya, pel camí s’ajuntaria el David que sortia d’una BBQ de la feina.

Sense ninguna noticia destacable arribàrem a Ferrol dijous i ja ens donem compte de que tindríem que estar pendents del temps, ja que en un lapse de 10’, quan descarregàvem l’equipatge, va ploure a bots i a barrals i va sortir el sol un parell de cops i a més a més un ambient força fred.

A la poca estona i aprofitant que no plovia vem inspeccionar el circuit de bici, aquí jo ja en vaig donar compte de que no faria res de bo el dissabte, ja que era un circuit super dur, trencacames amb algunes baixades perilloses sobre tot si plovia.

El divendres desprès d’esmorzar copiosament i fer algunes compres al centre comercial del costat ens vam anar a nedar a la zona de natació, era una part de l’entrada de la ria sense onades amb l’aigua fresqueta 19º (neoprè segur) tornada al Hotel a dinar (per cert, es menjava de p.m.!!) migdiada i a la tarda a buscar dorsals i fer un cop d’ull al circuit de córrer que tenia com a més destacable una rampa d’uns 200m que podia fer mal si anaves cascat de cames. Sopar i per treure la tensió gran competició de bitlles (idea del David) si voleu saber el resultat pregunteu-li al Merodio je...je...je!.

Dissabte es despertava el dia totalment tapat, cares de preocupació...esmorzar...preparació de material...dinar...anar al 2n box a deixar el material de córrer i dirigir-nos cap a la sortida. Els grups sortien a les 16h i de cada 4’, l’Eloi va sortir dels primers, més tard el David i finalment abans de les fèmines sortíem els avis tots junts en Joan Francesc i jo.

Circuit de natació a una sola volta, boies a prendre pel c...!

Botzina i tos a l’aigua, es va nedar amb comoditat sense gaires hòsties, surto de l’aigua per just davant del Joan amb un temps acceptable de 23’ 54”, transició i comencem a patir només sortir del Ferrol el primer repetjó de més d’un quilòmetre molt dur, aquí el Joan se’n va definitivament de la meva vista, amb el 39-25 posat i a 14 km/h vaig fent, baixada per una carretera estreta però amb bon asfalt arribo al encreuament amb la carretera principal i inicio el port d’uns 3 o 4 km no tan dur, jo passo gent i d’altres em passen a mi, tornem ales carreteres estretes amb un munt de pujades trencacames que no donen descans, ni a les baixades, que algunes corbes son perilloses.

A destacar la gran afluència de gent durant to el circuit que no parava d’animar als triatletes i a més a més uns paisatges espectaculars.

L’ultima pujada era molt més suau i es podia fer a plat, m’ajunto amb un grup fins a la darrera baixada en que dong un pal i marxo tot sol cap a boxes.

Transició i començo a córrer sense saber la posició on estic perquè hi ha molta gent i no tens referències de quin grup són (encara que ens van marcar els núm. s’esborraven) i no donaven polseres a les voltes. Vaig córrer en progressió però sense fer l’últim canvi degut a rampes als quàdriceps.

Finalment entro a meta en la 23a posició del meu grup...Objectiu aconseguit de quedar de la meitat cap a munt, es difícil fer-ho bé degut al alt nivell que ni ha en aquest tipus de proves.

A la nit sopar a l’Hotel i tornar-ho a fer a l’entrega de premis que donaven pop i empanada gallega!!...gelat i a sobar
El diumenge al matí ens aixequem d’hora per veure a l’Elit per desprès a les 15h 30 sortir cap a BCN només eren 1200 km de res!... A casa a les 3:30 de la matinada!!”-

Classificacions:

Eloi Moragues 9è Grup 25-29 i 19è de la general

David Martinez 18è Grup 30-34 i 54è de la general

Joan Francesc Campos 18è Grup 40-44 i 174è de la general

Andreu Raymond 23è Grup 40-44 i 254è de la general

Equip Masculí 31è classificat (puntuen primer els que tenien gent a elit, si no els 26è)

Firmat: “El abuelo cebolleta”