31 de març 2014

DUATLÓ DE CERDANYOLA

Sota unes condicions meteorològiques molt adverses amb pluja i fort vent es va disputar aquest diumenge dia 30 de març, pel matí, la 3a edició del Duatló de Cerdanyola, en un nou format que englobava el Campionat de Catalunya Elit de Duatló amb només 32 duatletes masculins a la sortida i una prova Open oberta a la resta de federats i no federats.

Aquest format s’ha fet per primer cop a Catalunya i no sabem si l’any que ve continuarà sent així, ni tampoc com és farà la selecció d’esportistes Elit per l’edició de la temporada 2015. Bé com que en un principi aquesta prova entrava dins la Lliga de Clubs i amb la proximitat a Barcelona, molta gent de la Secció es va inscriure a la prova Open, cal ressenyar que només teníem un duatleta classificat per a la prova Elit (David Martinez), però degut aquest format que els circuits eren diferents per cada una de les proves la FEDE va decidir que era molt difícil fer-ne una classificació per equips conjuntada i llavors van excloure la prova Open de la Lliga de Clubs.

Explico tot això perquè va ser una llàstima que no puntués ja que a Cerdanyola es va produït un fet que crec que no recordo que s’hagués produït mai a la nostra Secció i és que els dos Equips, tant Masculí (que en hagués assegurat la permanència a 1a divisió) com Femení fessin un doblet quedant primers a la Classificació per Equips, tot això gràcies a les grans curses d’en Sergi Martinez (5è), Gabri Cardeñosa (12è) i en Pol Gimeno (18è) i a les de la Laia Pi (9a), Càrol Valmanya (13a) i la Kate Kidger (14a).

A part destacarem el 1r lloc d’en Pol Gimeno en JNM, el 2n lloc de la Càrol Valmanya en V1F i del 2n lloc d’en Josep L. Aran en V3M. En David Martinez va assolir una meritòria 24a plaça a la prova Elit.

La prova es va disputar sota una intensa pluja i fort vent que va fer que els organitzadors variessin el circuit ciclista escurçant-lo en la part més perillosa i augmentant les voltes a 3 en contes de les 2 previstes inicialment. A part la pluja va fer que part del circuit de la cursa a peu es convertís en un fangal a mesura que anaven passant els duatletes el que va incrementar la duresa de la prova.