6 de maig 2011

CAP DE SETMANA TRIATLÈTIC

Tres proves tres es van disputar el cap de setmana passat, quasi la totalitat dels membres de la Secció van participar en alguna de les proves.

1.- Començava el dissabte 30 d'abril la marató de proves amb el Campionat de Catalunya de Triatló per Equips del Prat del Llobregat, 1a prova d'aquestes característiques que és fa al nostre país.

L'Equip A compost per Joan F. Campos - Marc Majós - Xavi Martinez - Eloi Moragues - Santi Soley van defendre al Club amb solvència tot hi una natació per oblidar, degut a la mala mar que hi va haver i a que quasi em tenen que treure mig ofegat de l'aigua (per culpa de l'al·lèrgia).


Però gràcies a un bon sector de ciclisme liderat pel nostre company l'Eloi i a una molt bona cursa a peu, tot i el poc entrenament que portàvem tots es va fer molt bon paper!!

Classificació:

15 Equip Masculí C. N. Catalunya (17è general)2.- Poques hores després prenien la sortida a la localitat Murciana de Fuente Àlamo, els companys que van disputar el famosíssim Triatló de Fuente Àlamo, (aquest cop era ja la XXIa edició) considerat un Campionat d'Espanya Sprint degut al gran cartell de Triatletes nacionals i estrangers que hi participen.

Part de culpa la te una gran organització, premis suculents i una 3a transició que ningú se la vol perdre!!

A destacar la gran cursa en Elit d'en Sergi Martinez que va assolir al 17a posició absoluta, entrant a meta amb els millors d'Espanya i també al 3r lloc en JNF de la Laia Pi.

Us deixo amb el rei de les cròniques, en Ferran Barceló:

-"El tri de Fuente Álamo 2011 començava amb la parafernàlia de sempre. Encaixar bicicletes al furgoneto-tetris i a cremar quilòmetres direcció Sud. Canvis? màxima de 110 km/h , molts més radars a l’AP-7, gas-oil a 1,30€ i col·laboració de Sepultura&Pavaroti cantant ROOTS a tot volum. Pobre Òscar que venia d’un examen i volia dormir...

No canvis? clavada en els peatges, conduir mentre la resta de la furgo dorm, cagar-nos amb els últims 150 km’s que no s’acaben mai i preguntar-me que cony fem fent més de 600 km’s per anar a un triatló esprint que durarà poc més d’una hora.

Arribem al pavelló que servirà de macrodormitori d’esportistes i ens trobem que la família CNC, fent gala de la seva experiència en aquest esdeveniment, s’ha habilitat una cantonada del mateix. Fins i tot tenim els matalassos preparats. Només falta tenir sort i que no vingui l’expedició de quarantons que, alliberats de les dones, la liïn fins tard amb concurs de pets inclòs (com en algun altre any).

Sopem enmig d’un xàfec que no augura res de bo per l’endemà. Dormim sense incidències i ens posem les botes esmorzant a càrrec de l’organització (com en el següent dinar i sopar). L’hora de la competi arriba amb pocs nervis. El dia és excel·lent , a l’igual que l’organització de tot plegat.

Primer surten les dones representades per la Kate, la Sílvia i la Laia. Els qui sortim més tard ens ho mirem i a mi em ve una mandra d’haver-me de posar a competir... Mentre, amb el Gabri, ens prenem un cafè doble en una bonica terrassa del passeig veiem sortir els homes èlit amb el Sergi Martínez, l’Andrés, l’Òscar, el David i el Carles . Poca estona després surten grups d’edat joves amb el Sergi Pi i, finalment, nosaltres: el Marc, el Gabri i jo.

Qui ha fet la cursa sap que es neda d’una platja a una altra on s’agafa la bici i es comença una pendent de gairebé 10 km’s (amb els seus descansos). Després hi ha una forta baixada i 5 km’s últims de pla que si no vas en grup se’t fa d’allò més llarga.

Els altres no sé però, en el meu cas, vaig fer una natació molt digna pels metres nedats que porto. En una transició que firmaria el novato de l’any, vaig haver de recuperar la manxa del terra i fer equilibris per tornar a posar la cinta de la sabata a la sivella perquè se m’havia sortit. Amb tot el Gabri, amb qui havia sortit de l’aigua, es dedicava a rebentar grupets pel meu davant i jo a perseguir-lo com podia. Pensant que assolia el meu objectiu em trobava el Marc Pi que amb el canell rebentat avançava com podia. Seguint amunt, finalment, a poc de coronar, em trobava l’anel·lat ;) Gabri que ni se n’havia adonat que no anàvem junts. Baixada a “tomba oberta” avançant cadàvers de cursa i tram de recta fent relleus fins gairebé a boxes on atràpavem al Sergi 3,1415 (broma fàcil). Començàvem la carrera i ens trobàvem la Sílvia (que s’estrenava com a triatleta, “la MTV cnc te nombra oficialmente triatleta”) fent molt bona cursa. Cursa a peu sense avançar gaire ni perdre posicions i una excel·lent meta digna del millor campionat del món on recuperar forces.

Em trec el barret davant l’organització de Fuente Álamo i amb tots els seus voluntaris/àries. De cop me’n recordo del perquè dels 630 km’s de viatge per un triatló esprint de poc més d’una hora...

Arribem i ens enterem que el Sergi M. Merodio ha fet un carreron i ha quedat el 17 de la cursa; per davant de molt tri’s il·lustres. A més en Fidalgo, que ha quedat segon, durant l’entrevista agraeix públicament als germans Merodio del CN Catalunya per haver-li descubert aquesta cursa. Sniff!

Amb la meitat dels deures fets encaràvem l’última, però no per això menys important, part del cap de setmana: la nit (o quarta transició que en dèiem fa uns anys quan el CN Catalunya& J. Giménez i d’altres il·lustres n’eren l’èlit ).

La part explicable d’aquest tram és que les voluntàries de F. À. es van vestir amb les seves millors gales per impressionar els trossos de “cuerpassos” de triatleta que corrien per allà. Que el Sergi M. no va parar fins que el P.D. (posa-discs que en diuen a la Catalunya profunda) li va posar la de “Johny, la gente está muy loca! whats the fuck! “ i que la Laia va descubrir que Barricada no només existeix sinó que han escrit uns temazos que els de Black eyed pies no escriuran en la vida! fins se n’ha fet fan al facebook ;)

Pos res, que qui en vulgui saber més que vingui l’any que ve o que pregunti!

P.d. què us pensàveu, que un viatge de 1300km’s s’escrivia en 2 paràgrafs??? "-

Classificació Elit Masculina:

17 Sergi Martinez (Elit)

56 Andrés Suarez (Elit)

62 David Martinez (Elit)


63 Òscar Rodriguez (Elit)

91 Carles Garcia (Elit)


Equip Masculí 8è Classificat (6è real)


Classificació Femenina:

23 Kate K. Kidger (16a ABM)

24 Laia Pi (3a JNF)

72 Sílvia Vallés (51a ABM)


Equip Femení 8è Classificat

Classificació Grups Masculina:

12 Ferran Barceló (8è ABM)

14 Gabriel Cardeñosa (9è ABM)

60 Sergi Pi (8è S23M)


128 Marc Pi (88è ABM)
3-.-Al endemà diumenge dia 1 de maig es disputava a la localitat Gironina de Banyoles una nova edició del Campionat de Catalunya de Mitja Distància. També en aquesta prova varem tenir representants de la secció.

Bona actuació de la Mercé Asensio que tot i córrer la cursa a peu ermada va assolir la 4a posició en la categoria de Veterà Femení en la seva estrena en aquesta distància.

La part masculina estava representada per les "viejas glorias" de la secció, que sempre hi són presents en aquestes proves emblemàtiques. Exceptuant la presencia d'en Albert Tolosà que va assolir la 4a plaça en S23M. I gran actuació del vigent Campió d'Europa del grup 60-64M en Josep L. Aran que va demostrar el seu bon moment de forma actual imposant-se a l'arribada i pujant al esglaó més alt del podi, i aquest cop tenia competidors de nivell.

Classificació Femenina:

11 Mercé Asensio (4a V1F)

Classificació Masculina:

218 Roger Besora (43 V1M)

249 Albert Tolosà (4t S23M)

389 Josep L. Aran (1r V3M)


400 Pascual Collado (99 V1M)

404 Vicente Valero (102 V1M)


Equip Masculí 48è Classificat