20 d’oct. 2009

GARMIN BARCELONA-TRIATHLON

Com ja sabeu tots aquest diumenge es va celebrar el Garmin Barcelona-Triathlon organitzat per IMG, l'Ajuntament de Barcelona i el Club Natació Catalunya per segon any consecutiu. Va ser la prova a nivell Nacional amb més participants que s'ha fet mai, unes 3500 persones hi van ser-hi pressents en les diferents modalitats que s'oferien: Olímpic, Sprint, Supersprint i les modalitats de relleus en distància olímpica i sprint.

Tot i que el nombre de participants es va quasi doblar de l'any anterior si que es va veure una disminució important de triatletes federats que normalment competeixen al Circuit Català, amb el qual el nivell va baixar respecte al 2008.

On va augmentar el nivell va ser en la prova de relleus olímpica que diverses empreses i patrocinadors van apostar fort i van portar esportistes d'alt nivell; un exemple va ser l'equip guanyador compost per en Marco Rivera (plusmarquista nacional de natació), Mikel Elguezabal (Campió d'Espanya de Llarga Distància) i Javier Gomez Noya (Sots campió del Món de Triatló).

La prova va ser guanyada en categoria masculina per en Francesc Godoy (C.N.B.) i en categoria femenina per Jodie Stimpson (GBR).

La prova va estar marcada pel fred que va fer a primera hora del matí (10ºC) i el fort vent que venia del mar, que estava força mogut, i que entrava lateralment al circuit de ciclisme.

Els pocs membres de la secció que hi van participar, recordem que la resta estava fent tasques de suport Tècnic i Supervisió de la prova, van obtenir uns grans resultats en distància olímpica (tot i tenir que sortir en la 4a sortida i trobar-se a molta gent en el circuit de bici) entrant tres triatletes en el Top-25: Andrés Montalti, Ferran Barceló i Eloi Moragues. Les noies van aconseguir entrar en el Top-10: Kate K. Kidger i Mercè Asensio.

En quan a la distancia sprint destacar el retorn a la competició d'en Marc Pi que va aconseguir entrar en el Top-5.

Per últim en Siquem Vivancos va córrer la cursa a peu per un equip en la distància olímpica.