27 de maig 2009

HALF-CHALLENGE BCN-MARESME

El passat diumenge dia 24 de maig es va donar lloc el primer Mig Ironman de Catalunya, tot i que no se li dona aquest nom al ser marca registrada, organitzada pels mateixos de la Challenge Roth (Alemanya) i amb plena col·laboració amb entitats organitzadoras de casa nostra.
Recordar que aquí es fan moltes proves de mitja distància des de fa molts anys (encara que sembla que amb aquest triatló això sigui nou).

Dins els aproximats 2000 participans, hi tenien que pendre part 5 triatletes de la secció, que al final degut a lessions només 2 han pogut participar; en Josep L. Aran i amb el seu retorn a la secció, un il·lustre com és en Marc Majós.

Suposso que tothom a sentit la polemica sobre el draffting, bé aquí teniu la crònica d'en Marc, perquè us feu a la idea de com va anar.

-"Bé...La veritat és que no volia enviar una crònica en calent!!! La veritat és que vaig acabar molt indignat!!! El tema bici va ser un escàndol!!! Pelotons és poc, i els 350 desqualificats no són res comparat amb el que hagués pogut ser!!!

Però sí que m'agradaria dir... que la organització va estar molt bé tenint en compte les dificultats i els jutges poca cosa podien fer! La valoració de la meva cursa en un primer moment no va ser massa bona... però a mesura que van passant les hores intento ser positiu... Si només em fiés de les sensacions diria... nedant i corrent força bé... i en bici fatal!!! Però aquí entren factors psicològics que poc tenen que veure amb el temps i els resultats... de fet... si m’haguessin dit abans de començar el temps de cada parcial que vaig fer... ho valoraria absolutament al revés!!! nedant i corrent malament i en bici bé... Però al comparar-me amb la gent la sensació és totalment al revés... nedant vaig avançar a força gent que fins i tot sortia cinc minuts abans, en bici, només feia que passar-me penya com avions... primer individualment i després en pelotons!!! I corrent vaig tornar a passar a molta gent... Però tot plegat perquè em sembla que els triatletes de llarga distància (òbviament els que estan entorn el meu nivell) són uns pèssims nedadors, uns boníssims ciclistes, i uns patètics corredors... i la veritat és que té tot el sentit del món... perquè la natació és absolutament simbòlica... la bici és molt important... i el córrer... al meu nivell... és aguantar. Conclusió... he d'entrenar la bici "a saco", és a dir, qui vol quedar amb mi per fotre’m canya!!!

Explicant una mica la cursa... Nedant l'aigua estava força moguda... però eren d'aquelles onades que no molesten massa per nedar perquè són molt llargues (ja m'enteneu, no?)... I és d'aquells cops que m'ho vaig passar bé i tot... a més... el fet de tenir gent per davant ens anava bé als de darrera per tenir bones referències... i de fet... la penya va donar moltes esses i jo crec que vaig anar força recta. És cert, el que diu el Siquem que molta penya es va saltar la boia del final que estava més oberta... De fet va haver un moment que jo vaig estar apunt d'anar cap a l'interior seguint al de davant però vaig rectificar a temps... La veritat és que la distància entre boies, les onades, la manca de presència de canoes (estaven però jo no en vaig veure ni una) i el sol de cara no ajudaven gens... jo crec que molta gent no sap ni que es va saltar una boia. Surto de l'aigua, i la transició la faig força bé, tot i que em costa trobar la meva bici... començo en bici... i aquí ve el calvari...

En principi es pot anar bé i tot i que algú ja comença a "xupar roda" la majoria crec que respecta el drafting... fins que ve la pujada i aquí es comencen a formar petits grupets però en aquest cas... crec jo que sense mala intenció... perquè tampoc servia per res! Un tio se’m creua i em tira... sense masses conseqüències per mi... però si per la bici... la roda del davant... durant els propers 25 km m'aniria fent "cloc-cloc-cloc"... la penya em va mirant com dient que fa aquest tio amb aquesta bici! És a la baixada on la cosa es complica... vent de cara... poc espai... i en baixada "xupa roda" és tant fàcil que ho difícil és evitar-ho. Arribo un altre cop a la nacional... i deixo uns metres el grup en que havia arribat per evitar-me problemes... però al cap de pocs quilometres tinc la sensació d'estar fent el "gilipolles"... el grup que havia deixat marxar es va fent gran i s'allunya ràpidament... deixo passar un altre grup... i de cara veig que a part dels primers i alguna honorable excepció per al món del triatló... hi ha grups que fan por... Al final... em sap greu dir-ho... però quan ja em passa l'enèssim grup pel km 50 em dic... "Marc, estàs fent el gilipolles"... i m'enganxo al grupet que em passa... i evidentment... com ens passa sempre als que no fem trames em pillen a la primera!!! És la primera jutgesa que veig i em treu targeta groga!!! A mi, i uns quants més... aleshores em despenjo del grup... però la resta no... tothom segueix en el mateix grup... La targeta groga implicava una penalització de 8 minuts que podia fer al km 57 o al 87, aleshores decideixo parar al 57 i aprofitar per provar de reparar la bicicleta, quan arribo allà, hi ha 4 triatletes més que havien anat amb mi... però que no s'havien deixat caure del grup... i penso... "és que soc tonto! No només em penalitzen sinó que no aprofito!" Sent sincers... els jutges tampoc ens van fer estar 8 minuts... perquè crec que eren conscients que allò era una loteria... i veien passar grups de 40 tios i en canvi només tres tontos parats allà!!! Total... que després segueixo... (també s'ha de dir... que parar et posa de mala hòstia perquè veus que el 80% haurien d'estar allà i només hi ha cinc, però també va bé per recuperar-te, menjar, beure, etc.) Aaah... m'oblidava... feia força ventet... però tampoc era un huracà! Ara sí... que em dic Marc el que queda solet... no volia una segona groga que implicaria la desqualificació directe!!! I així ho faig fins el km 80 on em torna a passar un grup enorme d'uns 30 triatletes... I un cop allà... hi ha una hòstia del "carajo" que per sort aconsegueixo evitar.

Arribo al km 87 i no veig ningú en el lloc de penalització... "ara sí que no entenc res"... "si hi havia grups impressionants!"... deixo la bici i penso... "s'ha acabat el calvari", però estic tant desanimat que no ser si abandonar i enviar-ho tot a la merda... però penso... "Marc, tu fes la teva cursa... i ni que sigui com entrenament ja està bé". Però poc a poc em vaig trobant bé corrent i sobre tot començo a passar moltíssima gent... i penso... "a cabró... ara no pots xupar roda, eh!". La veritat és que mirant el rellotge el temps no és molt bo... però passant a la penya sembla que sigui el Gebresalasi.

El circuit té molts trams de sorra i alguns fins i tot amb sorra de platja, que ni que siguin pocs metres sempre és una putada. Per cert... feia una calor impressionant!!! Però bé... calor i patir corrent són les dos coses a les que estic més acostumat! I al final... al km 20,5 una pujada "de collons" per arribar a l'estadi... però allà està ple de gent animant que et fa sentir com pujant el Mortirolo... i un cop a l'estadi... 200 metres i "se acabo".

Al acabar... m'en vaig directe on estaven els jutges a parlar amb la que m'havia sancionat i el primer que li dic... "soc conscient que avui tenieu una feina impossible... i admeto que la sanció que m'heu tret... és absolutament justa... però no entenc... que no hi hagués més gent parada en els punts de penalització"... i em diu... "no et preocupis, estaran desqualificats". I efectivament... van desqualificar 350... però la veritat... de 2000... crec que haguessin pogut desqualificar entre 1000 i 1500... A més, una cosa és fer 80 km en grup i que et sancionin 8 minuts... i un altre fer 75 km en solitari i que també et sancionin 8 minuts... Però bé, això és inapreciable. I al final si has fet drafting has fet drafting... però crec que hi ha situacions i situacions i casos i casos... En tot cas... espero que per l'octubre aquest tema estigui millor.

Respecte l'organització... molt bé... i els temes que crec que es podrien millorar... ja li comentaré a l'Eloi en privat!

Fins la pròxima!

Marc

Pd: perdoneu el rotllo!!!"-

Classificacions:

256 Marc Majós 4:54:06 (65è 30-34M) *penalty de 8'

1185 Josep L. Aran 6:08:08 (6è 60-64M)

A tots dos la més sincera enhorabona!!!

26 de maig 2009

TRIATLÓ CIUTAT DE GAVÀ

El passat dissabte dia 23 es celebrava el II Triatló Ciutat de Gavà, que no entra en el Circuit Català, però que segurament ja ho serà el proper any, gràcies a la nombrosa participació que hi va haver-hi.

Dues noies de l'equip femení hi van ser presents, la Mercé Asensio i la Inés Mestre, aquesta última es volia provar el seu estat de forma de cara la classificatori del cap de setmana que ve a Águilas (Múrcia).

Classificacions:

113 Mercé Asensio (5a ABF)

156 Inés Mestre (8a ABF)


Enhorabona a totes dues!!

El mateix dia també es va disputar el II Triatló de Promoció amb la participació del fill del "Jotas" en Roger Serrano que va finalitzar en 2a posició de la seva categoria (serà el futur de la secció!!)

Classificació:

2 Roger Serrano (ALM)

Enhorabona xaval!!


22 de maig 2009

CRÒNICA DEL SOCIAL

-"Dissabte 9 de maig, a les 9:15 arribem la Núria i jo a l’embassament de Riudecanyes, i allà ja està el Roger amb tot preparat... boies d’última generació... aigua, para-sol, cadires, jutgesses, ampolles d’aigua, taronges, plàtans, els suports de les bicicletes... el circuit marcat... com sempre... tot impecable!

El dia és exuberant, un sol de justícia, un embassament ple, tot l’entorn verd, tot fantàstic!

Poc a poc van arriben els insignes participants... aquest any, hi ha molt pocs “acompanyants”, cosa estranya... la majoria correrem.

Amb una mica de retard, i després de tenir alguns problemes per embotir-nos en els neoprens (el primer triatló de la temporada sempre té la desagradable sorpresa de veure que cada cop ens estrenyent més!), comença el brífing... El director i organitzador explica el circuit... “tres voltes nedant (primeres queixes... “millor fem dos... l’any passat va ser molt llarg”... excuses... després seguir les fletxes blaves a la bici que ens haurien de portar fins a Porrera després de passar pel Coll de la Teixeta, i tornar a l’embassament per fer tres voltes corrent... total... 1.700 m nedant, 35 en bici, i 9 corrent.

Després de les fotografies de rigor... ens tirem a l’aigua... i sense masses escalfaments... es dona la sortida... l’aigua està molt freda (pel meu gust clar), sort que tots anem amb neoprè... menys la Kate que al ser del nord sembla que no li afecti això del fred... Després d’una primera volta en solitari una mica agònica pel fred i tot plegat..., veig uns peus davant meu i em dic... “aquesta és la meva”... i em poso darrera... a partir d’aquí és un passeig... quan falten uns 200 metres em poso davant per jugar una mica pensant que era el Santi... i sorpresa per mi quan surto de l’aigua veig que és el David, i davant nostre només havien sortit els dos Andrés i l’Eloi.

Al començament encara puc veure al David però poc a poc se’m va marxant. Al començament és un tram de pujades i baixades suaus fins que comença el port de la Teixeta... a partir d’aquí em mentalitzo de que no crec que em trobi ningú per davant ni per darrera... és a dir... que em tocarà fer la bici sol!

Per sorpresa per mi a dalt de tot de la Teixeta em trobo l’Andrés (ex-Prat) recollint floretes pel camí (havia decidit fer la bici amb calma perquè el dimarts tenia les proves de bombers). Un cop al coll, bé una bona baixada que ens porta fins a Porrera, allà donem la volta i tornada per on em vingut... però sorpresa... de tornada fa força vent en contra... que amb la lleugera pujada fa força dura l’ascensió. Un cop a dalt, ja només ens queda baixar sense arriscar més del compte perquè les corbes són força perilloses.

Tornada a l’embassament... i allà ens esperaven altre cop... la Teresa, la Núria, i el germà de l’Andrés, apuntant els parcials i fent el reportatge gràfic.

A partir d’aquí cadascú es configura la seva triatló... la Kate... després de nedar es va posar a córrer directament (de fet, ja no s’havia ni dut la bici). L’Eloi, només fa un km per provar sensacions, l’Andrés (ex-Prat) no córrer per reservar forces, el Santi, tampoc per acabar de recuperar-se del genoll, la Mercè i l’Erika, tampoc corren per reservar forces per la Terra de Remences del dia següent, l’Eduard només fa una volta...

Total que l’Andrés (“viiiisteee”) és l’únic que va com un tiro corrent i acaba primer el triatló... després David (alies maquinorra) després de fer dos voltes corrent a ritme alegre... en l’última es relaxa conscient que no l’atraparé (“que esperava... si amb una cama ja córrer més que jo!”). Després arribo jo... Roger, Sergi, Joan, Carles, etc.

Al acabar... decideixo fer un parell més de voltes corrent i acompanyo al Roger... però quan acabo... el David em diu que no puc parar fins que el Pecident acabi... i penso que no és mala idea... i l’acompanyo dues voltes més... de manera que acabo fent 21 km.

En tot cas, tot plegat... tot això per anar a menjar una mega fideuà, amb una amanida, una companyia molt agradable i tot el repartiment d’anècdotes, historietes, etc.

Al finalitzar, hi ha una petita sorpresa per l’Emili i el Jesús... que aquella mateixa setmana complien 50 anys... i com ells diuen... a veure... si els que som més joves... quan tinguem 50 anys encara fem triatló!

Com sempre... la jornada acaba amb un regust agradable i la sensació que això s’ha de repetir més sovint!

I òbviament... un gran agraïment al Roger (que tot i els mal de caps familiars) ens organitza un triatló fantàstic!

Moltes gràcies Roger!!!"-

Crònica d'en Marc Majòs

Pd: A la secció de fotos hi trobareu un munt del Triatló Social, cortesia de la Núria i en Marc!!

19 de maig 2009

TRIATLÓ SOCIAL CNC 2009

El passat dia 9 de maig a les 10 del matí, es donava la sortida d'una nova edició del Triatló Social de la Secció de Triatló del CNC.
Aquest any el pantà de Riudecanyes era ple a besar, tot al contrari que l'any passat que era quasi vuit (en alguns trams es tocava el fons) i que va fer que la primera transició fos quasi una prova d'escalada.

Moltes cares noves per un dels triatlons més durs que es fan a Catalunya, amb unes distàncies un pel estranyes: 1650 m de natació amb un circuit de 3 voltes (mesurat pel GPS mental d'en Roger), un recorregut ciclista de 35 km pujant el port de la Teixeta, baixant a Porrera i tornar pel mateix lloc cap a Riudecanyes i per finalitzar un recorregut de 9 km, donant 3 voltes d'anada i tornada per la carretera al voltant del pantà.

El guanyador d'enguany va ser la nova incorporació vinguda de sud-amèrica i nou entrenador del grup d'entrenament l'Andrés Montalti, que es va distanciar ja al primer sector, ja que era nedador, i que ja no va deixar la 1a posició en tot el recorregut.

Molta gent va vindre a provar el seu estat de forma i de les seves lesions, per això va haver-hi una taxa molt alta d'abandonaments.

Calssificacions:

1 Andres Montalti 2:12:12 (1r ABM)

2 David Martinez 2:19:48 (2n ABM)

3 Marc Majós 2:22:28 (3r ABM)


4 Roger Besora 2:37:25 (1r V1M)


5 Sergi 2:38:44 (2n V1M)


6 Carles Matas 2:41:54 (1r V2M)


7 Joan Leon 2:45:30 (3r V1M)


8 Pascual Collado 2:54:28 (4t V1M)


9 Miquel A. Simon 3:02:39 (2n V2M)


10 Emilio Ferrer 3:14:48 (3r V2M)


11 Jesús L. Andreu 3:17:40 (4t V2M)

DNF Eduard Espriu (V2M)

DNF Eloi Moragues (ABM)

DNF Andres Suarez (S23M)

DNF Santi Soley (ABM)

DNF Erika MArtinez (ABF)

DNF Mercé Asensió (ABF)

DNF Kate K. Kidger (ABF)

Gràcies a tots ells per participar!!

Un cop acabat el triatló tothom es va reunir per fotre's entre pit i espatlla una Fideuà!!

Pd: En breu tindrem fotos i un vídeo!! Paciència!!

18 de maig 2009

TRIATLÓ DE SANT FELIU

El passat dissabte es va disputar el Triatló de Sant Feliu, un altre prova que es va fent lloc entre les clàssiques del calendari Català. Aquesta prova és molt exigent en el seu circuit de bicicleta. Aquest any s'ha pogut disputar amb bon temps (recordeu la tromba d'aigua que va caure l'any passat i que va fer que s'anules la bici de l'última sèrie).

Com va sent habitual només el Javier Catasus hi va participar, esperem que d'ara en endavant hi siguem més per poder puntuar. (Queden excempts de la "bronca" els veterans col·laboradors del Ironcat, que també es va disputar aquest cap de setmana, se'n tot un èxit!)

Aquí teniu la crònica d'en Javier:

-"Día espléndido en Sant Feliu, empiezo el calentamiento de la bici, con la primera subida que hay en la carrera, que además es la más larga. Subo suave y me encuentro bien, nada hacia presagiar el desastre que se avecinaría luego.
Llego a boxes, me pongo el neopreno, caliento la natación. Se hicieron tres salidas, y mezclando chicas, absolutos, veteranos... Hicieron los grupos por números de dorsales. Yo salí en la primera, y los veteranos que podían dar más guerra eran Guillermo Lladó y Amand Redondo.
Dan la salida, salgo muy fuerte y enseguida cojo un buen sitio. Creo que voy bastante bien porque no tengo a nadie a mi alrededor y delante mío tengo a un par o tres. Llegando a la boya se me pone al lado Lladó y vamos juntos hasta la transición. Amand sale con nosotros del agua y llegamos entre los quince primeros de nuestra salida.
Amand sale el primero con la bici y Lladó y yo vamos detrás, no puedo seguir a Guillermo y me quedo con Amand. Empiezo a tener muy malas sensaciones en las piernas, tengo que quitar el plato y subir con mucha frecuencia y sentado (mala señal esto significa que estoy subiendo muy lento).
Intento dejar a Amand, porque si llego con él a la carrera a pie, no tengo nada que hacer. Pero entre que yo voy muy mal, y los triatlones que lleva él encima... no puedo descolgarlo, después de todas las subidas vienen las bajadas y mi punto débil. Tal y como bajo perdí mucho tiempo, pero eso es lo que hay. De vuelta, llegando en la última bajada en una curva, me salgo de la carretera, pero logro controlar la bici y no me caigo. Amando me saca unos segundos de ventaja y llega antes a boxes. Llego en 18 de mi salida.
Comienza la carrera a pie, voy controlando a Amand pero se va yendo lentamente, tengo que apretar dientes, porque al perder tanto tiempo en bici debo llevar al resto de veteranos como perros rabiosos detrás. En la segunda vuelta empiezo a coger buen ritmo y me cruzo con un grupo de cuatro o cinco con pinta de veteranos sacando espuma por la boca. Acelero y logro llegar a meta con una diferencia de 6'' del primero del grupito. Llego en 23 de mí salida Quedo 5º de veteranos y 47º de la general.
He perdido muchas posiciones en bici. Voy notando que me encuentro mejor carrera a carrera, aunque la bici hoy ha sido una excepción.

A ver si podemos ser más gente en Mataró para puntuar!!!

Un saludo a tod@s"-

Classificacions:

47 Javier Catasus (5è V1M)

Sigue así Javi, ya veràs como iràs cada vez mejor!!!


12 de maig 2009

TERRE DE REMENCES

-"Domingo 10 de mayo, (el día que el Barça pudo ganar la liga y no la gano) 5 miembros de la sección de triatlón están listos y preparados para realizar una de las cursas cicloturistas mas bellas de la geografía catalana con 2400 participantes.
6:30 la mañana amanece con lluvia y muchas nubes, otra vez como viene siendo habitual cuando un servidor tiene que hacer una cursa o un entreno largo de bici. De momento las cosas no están saliendo como queríamos, el sábado ya llegamos tarde a la masia del Eloy acostándonos muy tarde, encima la Mercé por las prisas se ha dejado el maillot, el culotte, los guantes el chubasquero, afortunadamente el Josep Amram viene con ropa de sobra, no es que le quede muy bien para ir conjuntada pero ...
Decidimos ir en coche a la salida, queríamos hacerlo en bici pero la lluvia nos dice que mejor no ir ya mojados desde el principio. Cuando llegamos esta todo lleno, nos cuesta encontrar aparcamiento con el resultado de salir 20 minutos tarde de la cursa, en el caso mío de la Merçe y del Josep Amram nos ha pasado lo mismo que el año anterior, salir cuando todo el mundo lleva varios km.
Una vez recogidos los dorsales nos vamos a la esterilla, salgo unos segundos antes que el resto consciente de mi inferioridad respecto al Eloy y a Josep Amram en la bici Empieza una contrarreloj de un par de narices, km 5 me cogen, el Eloy me da un toque de que porque he salido antes sin ellos, tiene razón, le explico que así no voy tan con la lengua fuera. Se apiadan de mí y no me dejan. Los tres nos ponemos a tirar tratando de llegar a la cola de pelotón. Km 10 hemos pasado algún ciclista pero el coche escoba ni se ve. El ritmo de media es de 37km/h En el km 15 por fin se ve el coche escoba, lo cogemos y ya empezamos a pasar grupos más grandes. Km 20 empieza el puerto, ya me puedo despedir de mis compañeros de viaje, el Eloy me dice que ira conmigo !estupendo!
Primeras rampas del puerto de 1ª son unos 11 km de puerto con rampas algunas duras. Josep Amram se va poco a poco, km 23 llevamos tres de puerto y estamos pasando mucha gente, y eso que vamos entre 15 y 18 km/hora.
Vamos haciendo y después de un rato coronamos, nadie nos ha pasado, no nos paramos en el avituallamiento como muchos, hay que recuperar posiciones y coger algún grupo que nos lleve a buen ritmo. Nos ponemos a hacer relevos fuertes y algunos se nos acoplan, deberemos ser unos 10 tirando. En la bajada pillamos a la Blanca que hace la cursa larga de 175 km. Finaliza la bajada y se ve un grupo muy grande, a por ese pensamos y lo cogemos comenzamos a rodar a velocidad de 40 km/h y el grupo poco a poco se va disgregando, seguimos cogiendo más grupos, en ellos estamos un poco para ver el nivel, los vamos dejando atrás.
Km 45 empieza allover y vemos una caída, mal rollo nos da, yo me acuerdo de Vic pero en el km 47 deja de llover !que alivio! Entramos en Ripoll un grupo de ocupas con cervezas en la mano cada vez que pasa alguien en peloton gritan "esa EPO, esa EPO eh" Que cachondos, nos hacen sonreír, km 50 comienza el segundo puerto unos 15 km de subida con alguna rampa dura y muchos falsos llanos, la subida se hace bien el Eloy tirando de mí nadie nos pasa, cuando falta menos de un km nos pasa un tío. Km 65 termina el puerto y se me va un poco el Eloy, pero me espera cuando se da cuenta,
Cogemos picos de 68 y 69 y hay gente que nos pasa, ¿a cuanto deben ir? La bajada es espectacular, aunque me falta técnica de bajada he recuperado la confianza porque en la duatlón de Vic bajando tenia lo que ya sabéis al lado de las amigdalas.
Se acaba el puerto y empieza un tramo de rompe piernas, todos los que nos pasado bajando son neutralizados más un gran grupo donde tres del Trialto Jovent 79 al ver el mallot del Eloy del club cuando les pasa se ponen como locos para ir detrás de nosotros,
Pero hoy no estamos para “romanços” y queremos acabar, estamos tirando fuerte así que los dejamos, finalmente ya se ve el final y poco antes de pasar bajo el arco el Eloy yo no damos la mano, se acabo. Luego encontramos al Josep Amram y comemos al solecito la comida que da la organización: una bandeja de macarrones y pan de payés con embutido de la comarca, pero que bueno, todo ello regado con claras y cervezas etc, etc.
Al rato llegan la Merçe y depués la Erika. Sin duda ha sido un gran día con una buena compañía, ahora a esperar la del año que viene tratando de no salir tarde.
Agradecer al Eloy su hospitalidad por dejarnos dormir en su masía."-

Crònica de'n Siquem Vivancos

Classificació Cursa 95 km:

214 Josep Amram 2:58:16 (74è A)

344 Eloy Moragues 3:06:55


355 Siquem Vivancos 3:07:29 (138è B)


1051 MERÇE ASENSIO 4:01:44 (18a G)

1154 Erika Martinez 4:16:46 (24a F)


Classificació Cursa 175 km:

992 Carles Manzano 7:39:12 (234è C)

994 Josep L. Aran 7:39:12 (56è D)

Enhorabona a tots ells per l'esforç realitzat.

11 de maig 2009

TRIATLÓ DE SITGES

Ahir diumenge es va disputar la segona prova del Circuit Català de Triatló a la localitat costanera de Sitges. Uns 320 triatletes varen ser pressents en aquesta prova que compleix la seva 3a edició.

Degut a ser el dia després del nostre Triatló Social, tan sols un dels nostres triatletes va prendre part, en Javier Catasús. (properament tindreu la seva crònica de la prova)

Classificacions:

34 Javier Catasús (7è V1M)

Felicitats! Recordem a tothom que si no ens espavilem i comencem a puntuar en les proves no podrem assolir l'objectiu de mantenir-nos a 1a divisió de la Lliga Catalana de Clubs.

6 de maig 2009

TRIATLÓ CIUTAT DEL PRAT

Arrenca la temporada de Triatlons al nostre país, amb un dels ja clàssics com és el Triatló del Prat, que aquesta vegada no va tenir problemes amb les inclemències meteorológiques.

413 triatletes van donar el tret de sortida al Circuit Català de Triatló el diumenge dia 3 de maig, un júnior de la secció va estar-hi present, l'Oscar Rodriguez, que l'any passat ja va participar en alguna prova.

Classificacions:

176 Oscar Rodriguez (12è JNM)

Molt bé!

TRIATLÓN DE FUENTE ÁLAMO "20è Aniversari"

El dissabte dia 2 de maig a la població de Fuente Álamo es va disputar la 20a edició d'un dels triatlons més prestigiosos de l'estat Espanyol. On tot un poble es volca en favor de tots els triatletes d'arreu de l'estat. No menteixo si dic que és la prova amb més nivell d'Espanya llevat del Campionat d'Espanya i de la Copa del Món de Madrid.
Aquest any era una ocasió especial en complir 20 edicions, d'un triatló que els últims anys té format Sprint, però amb un sector de ciclisme força exigent.

Només teniu que donar una ullada a les classificacions per veure el gran nivell que hi havia. Els guanyadors d'aquesta edició van ser a la categoria femenina Radka Vodickova (Reus Ploms) i del número 1 mundial en Javi Gomez Noya (Cidade Lugo Fluvial).

En quant a la participació de la secció hi van anar els germans Martinez Merodio que són uns veritables fans d'aquesta cursa. Tot i no estar en les millors condicions físiques van aconseguir un meritori resultat tot i el gran nivell que hi havia.

Classificacions:

67 Sergi Martinez (48è ABM)

87 David Martinez (66è ABM)

Gràcies a tots dos!!

Video de la prova a: Triathlon Channel

CLASSIFICATORI DE PORTO COLOM

Aquest any a diferència dels anteriors, la secció no ha pogut anar "en pleno" al classificatori de fora la península com venia sent habitual (Eivissa, Lanzarote...). Només un membre de la secció va pendre part al Classificatori de Porto Colom (Mallorca) disputat el passat dia 2 de maig, però això sí, deixant el pabelló ben alt, al quedar segon en el seu grup d'edat.

Aquí teniu la crònica d'en Javier Catasus:

-“Llegamos al hotel el viernes por la tarde con muchísimo viento, y como siempre, coincido con todo el Mataró en pleno.
Llego justo a la reunión técnica. Ninguna novedad, todo como cada año, con el detalle de que ahora el dorsal hay que dejarlo visible en tu zona de boxes, ya que luego los jueces van pasando por todos los sitios comprobando que están todos los dorsales, sino te descalifican. Ponerte el dorsal en la bici es optativo y corriendo obligatorio (como siempre).

Día de la carrera, el viento sigue pegando fuerte pero con calorcito y sol, (cosa excepcional en Porto Colom), dejo la bici en boxes y me voy al agua a calentar, (temperatura del agua 17 grados). Buenas sensaciones durante el calentamiento. Empieza la carrera, y todos los grupos de edad salimos a la vez ¿?. Mi referencia són Lladó y Peñarroja del Picornell, pero al final prefiero hacer mi carrera y no estresarme a pies de nadie. Salgo muy tranquilo (quizá demasiado) pero mantengo por prudencia ese ritmo, el circuito es de ida y vuelta y salgo del agua en el 13º lugar con poco mas de 22 minutos.
Con una buena y larga transición, empiezo la bici y como siempre me encuentro en tierra de nadie -solo- y en un circuito tan duro como éste es lo peor que te puede pasar. Decido esperar al siguiente grupo para engancharme a ellos, en el que va un holandes de mi grupo de edad que está muy fuerte en bici. Al cabo de 3 o 4 km me pasa el holandes con tres más como una locomotora. Me engancho al grupo. Aqui empieza la carrera!!!!!!!

En éste momento vamos él y yo el 1º y 2º de nuestro grupo de edad por lo que nos la jugaremos en la carrera a pie. Llego el 10º en bici,(esta transición también me sale muy bien) y empezamos la carrera a pie juntos, pero como siempre en Porto Colom (ya viene siendo un clásico) empieza el festival de rampas. El holandés se me va, corre muy rápido. Mi objetivo es correr un ritmo constante sin tener que ir parando por las rampas. Hay momentos que tengo que ir disminuyendo el ritmo, sobretodo en las subidas, para no tener que parar y empezar a estirar.
Acabo con un discreto tiempo de 43 minutos largos, consigo la 2ª plaza de mi grupo de edad y el 31º de la general con 2:24:49. Aparte de las rampas, las sensaciones de toda la carrera han sido buenas.

A partir de ahora a trabajar a tope para conseguir los objetivos marcados.

Hasta la próxima”-

Javier Catasús

Classificacions:

31 Javier Catasus (2n G45-49M)

La més sincera enhorabona per l'asoliment del seu primer podi com a membre de la secció del C.N. Catalunya!!!